Kainuuharmas-lampaantalja on upea sisustustalja!

Viime syksyn karitsan taljat nyt saatavilla, kaikki Kainuunharmas-lampaan taljoja enimmäkseen pitkäkarvaisena. Tilapuotisivun alla löytyy Taljat-alasivulta tilausohjeet ja lisätietoja. Valikoima nähtävillä tilapuodissa ja lisäkuvia saa pyynnöstä!

Mustien lampaiden villasta syntyi hieno grafiitin harmaa 100% villalanka.

Tilapuotivalikon alta langat-kohdasta löytyy tämänhetkinen lankavalimoima kuvauksineen ja sivun alareunasta tilusohje. Lankasävyjä on luonnon vaaleasta ja eri harmaan sävyistä tähän uuteen tummaan harmaaseen.

Karitsointi tuotti taas tulosta ja uuhilaumaan syntyi 2 uutta ruskeaa uuhta, jolloin tulevaisuudessa odotettavissa myös luonnonruskeaa lankaa. Varastossa on myös karitsan villaa, josta teetän myös 100% villalankaa seuraavaksi. Kaikki langat on teetetty Pirtin kehräämössä Mikkelissä omien Kainuunharmas-lampaiden villoista.

Dolores ja pikku Farao 1 päivän ikäisenä

Kevään 2020 karitsointi alkoi 28.2. Odotin alkavaksi aikaisintaan maaliskuun alkupuolella, mutta aina joku yllättää! Tänä keväänä karitsoja on odotettavissa hieman viime vuotta vähemmän, koska tarkoitus on tilojen rajallisuuden vuoksi pitää määrä kohtuullisena. Ensimmäisena synnytti terapialampaamme kesy Dolores potran pässipojan, joka ainoana sai nimen Farao ja sattumoisin numeron 0202 vuonna 2020! Tänä vuonna mennäänkin F-kirjaimella!

Koska ajankohtaiset uutiset ja tiedottaminen painottuvat aika paljon Facebookin puolelle, huomasin että myös nettisivut kaipaavat paljon päivittämistä. Mm. tuotteiden suhteen on tullut paljon muutoksia.. koska hiljattain saapui uusi erä hienoja taljoja ja sain juuri uutta väriä lankavalikoimaan, seuraa pian lisää tietoa ja kuvia näistä!

T.Kirsi

Pertunmaan savustamolla valmistuu taas jouluherkut karitsasta!

Savuviulu

KARITSAN PALVIHERKUT JOULUPÖYTÄÄN:

Pertunmaan lihasavustamon savusaunapalvatut viulut, pienemmät lavat ja luuttomat paistit:

KARITSAA:

SAVUVIULU kokonainen n.2-3kg 28€ kg
SAVUVIULU puolikas n.1-1,5kg 30€ kg
SAVUPAISTI luuton n.1-1,5kg 38€ kg
SAVULAPA kokonainen n.1-1,5kg 26€ kg

Varaukset 10.12. mennessä Kirsi Kujansuu p.050 3222332 tai kirsi.kujansuu@hotmail.com.

Helsinkiin kuljetus 22.12. Nouto Itä-keskus tai Laajasalo.

Myös korttimaksu!

www.lammastilavillakko.net

Taas on tullut se aika vuodesta kun on ruvettava pikkuhiljaa porukkaa vähentämään. Juhannuksen jälkeen alkoivat myytävät lihat jo käydä vähiin ja syksyn tullen tilanne korjaantuukin sitten pitkäksi aikaa, koska myös uuhikaritsoista suurin osa on laitettava pois. Karitsan lihaa saatavilla siis taas syyskuun alusta ja puolikkaita ruhoja voi varata ennakkoon. Ohessa kuvat peruspaloitellusta puolikkaasta ja päivitetty hinnasto, jossa ei ole ihan kaikkia eri paloja vielä, kun tänä syksynä valikoimakin hieman kasvaa.

Puolikas karitsa n.7-10kg on tilapuodista tai lähialueelta noudettuna 16,50€ kg, Helsinkiin toimitettuna 17€ kg. Kokonainen ruoho ilman paloittelua putkipussissa 13€ kg.
Varaa omasi: Kirsi Kujansuu p.050 3222332, tai kirsi.kujansuu@hotmail.com
Villakko uusi hinnasto 2020

Mukavaa loppukesää ja kauniita syyspäiviä!
T.Kirsi

 

Hyvää Vappua!

Onkin jo korkea aika kertoa kevätkuulumisia: Helmikuun lopusta huhtikuulle syntyi yli 50 karitsaa, mikä olikin yli 10 enemmän kuin aiempina vuosina. Harmas on rotuna sikiävää sorttia ja kun n.25 lammasta saa vähintään sen 50, olen nyt vähentämässä uuhia uusien tilajärjestelyjen myötä, koska yli 50 karitsaa on vähän liikaa näihin tiloihin. Tänä vuonna ei edes tullut yhtään vitosia, kun yksi vuosi tuli kahdet, nelosia tuli nyt kahdet.

Muutama tuttipullokaritsa sai uuden kodin ja kaikki tämänvuotiset uuhkaritsat ovat myytävänä, kuten myös muutama aikuinen, jotta saan lampaat ensi talveksi sopimaan navettaan. Tänä vuonna sain ekaa kertaa toivomiani ruskeita karitsoja. Ruskean pässin pidän itselläni ja toisen ruskean uuhen. Toisella ruskealla uuhella on harmillisesti toinen silmä sokea, eikä sitä voi käyttää jalostukseen.

Kevättyöt puskevat päälle ja ovat hieman myöhässä myöhäisen Pääsiäisen vuoksi. Kerintä on käynnissä parhaillaan ja alkaa olla voiton puolella. Harjottelijoita on tulossa avuksi sopivasti kiireisimpään aikaan. Ruoho vihertää jo laitumella ja odottelen jo kovin, että saan ensin pässipojat ulos. Uuhien lankalaidun on vielä tekemättä ja uutena on myös aidattava langoin viereinen 6 ha tikkametsä, jonka vuokrasin tänä keväänä metsähallitukselta. Pääsevät lampaat mehevien metsän eväiden äärelle, kunhan tottuvat avoimen maaston jälkeen metsässäoloon.

Tilapuodin valikoima on kasvanut: Uudet langat ja taljat tulivat juuri ja valikoimat ovat nyt parhaimmillaan! Kesälauantaisin myyn lammastuotteita ym. Pertunmaan kesätorilla klo.10-13. Tilapuoti avataan aina kun olen paikalla, kysäise vaikka tekstiviestillä! Alueen Kesäelo-lehteen tulee nyt myös Villakon mainos, puotivierailijat pääsevät halutessaan tilan eläimiä katsomaan. Tervetuloa ostoksille! 

Kirsi

Aito lampaantalja, lämmin lahja.

Villakon tilapuodista erilaisia lahjaideoita! Aidot lampaantaljat, villalangat ja villasukat, kaikki pehmeää Kainuunharmas-villaa, huovutuspakkaukset askartelijalle, pellavaiset kauratyynyt kipeitä niskoja lämmittämään.. Edullisella nettipostimaksulla 5,90€-7,90€ paketin koosta riippuen lähimpään pakettiautomaattiin tai postiin. Taljoissa myös ihan valkoisia, sukat harmaita, luonnon vaaleita ja vaalea-harmaa raidallisia, lisätietoja/tilaukset kirsi.kujansuu@hotmail.com tai p.050 3222332.

 

Syksy on suurimpien teurastusten aikaa ja tuoretta lihaa on saatavilla marraskuun ajan.
Sen jälkeen lihat pakastetaan ja myydään yksittäispakkauksina.
Isoimmat puolikkaat ja kokonaiset erät kulkevat myös Helsinkiin. Kuljetuslisä 1€/kg.

 

Jouluksi tulossa savuviulua ja savulapaa paikallisesta Toivosen palvaamosta Pertunmaalta. Nouto Kuortista tai Mäntyharjulta, Itä-Helsinkiin kuljetus joulunalusviikolla. Tarjolla myös Rekoihin Järvenpää-Kerava 19.12. Myös paikallis-Rekoihin.

SAVUVIULU kokonainen 2-3kg 28€ kg, puolikas 30€ kg
SAVULAPA kokonainen 1-1,5kg 26€ kg
LUUTON PAISTI n.1,5kg, 38€ kg

Talvikurpitsaakin löytyy vielä!

Varaukset ja tiedustelut Kirsi kujansuu p.050 3222332 tai kirsi.kujansuu@hotmail.com

Villakko-hinnasto

 

Kuuman kesän jälkeinen syksy 2018 on ollut pitkä ja lämmin, puolet lampaista on saanut laiduntaa harvinaisen pitkään ja varsinkin pässeillä on ruokaa riittänyt uusitulla lohkolla. Astutettavat uuhet ja siitospässit tulivat sisään jo lokakuun alussa. Horisontissa alkaa kuitenkin näkyä viilenemistä ja ensimmäisiä räntäennusteita, joten tuli kiire kerätä loputkin lampaat sisälle. Tilan kanssa tekee tiukkaa, kun teurastus vähän viivästyi ja uuhiakin on hieman liikaa, mutta pian helpottaa kun teuraspässit on yksi erä uuhia lähtevät.

Lokakuussa on ollut ensimmäistä kertaa lomitusapua ja on voinut vapaammin mennä ja tulla. Syksy on ollut erityisen hektinen ja kiireinen, johtuen varmaan hellekesän aiheuttamasta seisahduksesta töiden suhteen. Siksipä tällä kertaa ei yhtään haittaa pimeän vuodenajan tuoma rauha ja hiljaisuus, vaan sitä suorastaan odottaa. Vielä on aikamoinen kerintäurakka edessä ja marraskuussa useampi teuraserä hoidettavana, mutta sitten vähän rauhottuu.. mitä nyt joulumarkkinat yms. alkavat jo siinä kohtaa kolkutella ovelle. Ei käy yrittäjällä aika pitkäksi!

Vielä on talvikurpitsaa tilapuodin hyllyt pulloillaan ja lehtikaaliakin maassa, muuten on jo sadot korjattu ja talvivalmistelut pitkällä. Parempi ollakin kun sääkartoilla näkyy jo lumihiutaleita! Mukavaa talven ja joulun odotusta!

T.Kirsi

Jättikurpitsa