Kesäterveiset 2023!

Villakon kesä on alkanut taas vauhdikkaasti, puuhaa on riittänyt ja helteet saivat heinät kasvamaan silmissä ja heinähommat alkuun. Viime syksynä tilalle tulleet Gotlannin turkislampaat Helmi ja Hilma karitsoivat yhteensä 3 hienoa karitsaa, kuvassa Helmin karitsat Hilja ja Harald, jossa on jo aineksia seuraavaksi siitospässiksi.

Gottikaritsat Hilja ja Harald
Hilja ja Harald, Helmin Gottikaritsat.

Gotlannin turkislampailla on hieno kihara turkki ja ensi kesänä saadaan sitten nähdä näiden kahden hienon rodun kainuunharmaan ja ruotsalaisen turkislampaan risteytyksiä. Kauniit taljat ovat myös yksi syy miksi ihastuin alkuun kainuunharmaslampaisiin. Toinen suosikki on pitkään ollut tämä Gotlannin lammas ja nyt onkin mielenkiintoista seurata näiden kahden rodun yhteiseloa, kun eroja löytyy niin luonteessa kuin käytöksessä.

Kainuunharmastalja-valikoima on nyt hyvä mitä tulee värillisiin taljoihin; yksilöllisiä lampaantaljoja on nyt moneen lähtöön. Suomalainen lampaantalja on keskimäärin suurikokoinen ja käsitelty ilman myrkkyjä. Kotimainen lampaantalja ei tuoksu voimakkaasti ja on suosittu niin sisustuksessa, mökillä kuin vauvoille. Alla kuva kesäkuun valikoimasta.

Taljavalikoima kesä23
Kainuunharmastalja on yksilöllinen ja siinä on usein tummempi alue keskellä. On myös tasaisen tummaa ja muutama valkoinen.

Lampaantaljan ostamiseen tarkemmat ohjeet löytyvät tilapuoti-taljat-otsikon alta. Kerro toiveesi ja laitan tarkemmat kuvat ja hinnat meilinä. kirsi.kujansuu@hotmail.com. Maksu onnistuu mobilepayllä tai tilille, lähetys tapahtuu matkahuollon pakettina toivomaasi automaattiin. 1 taljan lähetyskulu vain 5,90€.

Aurinkoista ja rantouttavaa kesää!

Kesäterveisin Kirsi