Langat

Karstalankaa luonnon väreissä

Lammastila Villakko on tähän asti teettänyt langat ja huovutusvillat läheisessä Pirtin kehräämössä Mikkelissä. Ensi vuonna kehräämö kuitenkin vaihtuu uuteen pieneen Sarvijoen kehräämöön, koska kiinnostuin heidän tavastaan käsitellä villaa.

Se kehrätään pesemättömänä, jotta suomalaisen villan hieno ominaisuus runsas lanoliini säilyy villassa mahdollisimman hyvin. Pesen sitten itse valmiit vyyhdit hellävaroen vallapesuaineella, joka niinikään säilyttää lanoliinin. Näin päästään lähelle villan perinteistä laatua, joka vielä korostuu vanhan alkupäisrodun pehmeässä villassa.

Villakon omissa langoissa on lampaan villan luonnolliset värit luonnon vaaleasta tummaan grafiitin harmaaseen. Harmaan sävyjä on useita ja ruskeaakin on odotettavissa ruskeiden lampaiden lisääntymisen myötä.

Tästä erästä jäljellä: Kuva yllä, vas.alk.: 1.Vaalea sukkalanka, 2. Harmaa paksu sukkalanka,
Uudet langat 100% villaa

Lankavalikoima:

Huom! Uusia lankoja Sarvijoen pienkehräämöltä! Rajoitettu erä, saatavilla jonkin verran myös täysin pesemättömänä. Nimetty nyt väreittäin.
Koska vyyhtien paino vaihtelee n.100-130g välillä, on siirrytty kilohinnoitteluun!
 1. Luonnonvaalea sukkalanka 15% nylonvahvikkeella
  (140 tex x3, konepesu 40 °, puikot 3 – 4 )
 2. Vaaleanharmaa paksu sukkalanka 15% nylonvahvikkeella
  (180 tex x3, konepesu 40 °, puikot 3 – 4 )
 3. Vaalean harmaa 100% villalanka, NAAVA
  (n.180 tex x3, käsipesu, villapesu, puikot 3 – 4 ) 
 4. Ruskea 100% villalanka, KAARNA (n.180 tex x3, käsipesu, villapesu, puikot 3 – 4 ) 
 5. Tummanharmaa 100% villalanka, KALLIO
  (n.180 tex x3, käsipesu, villapesu, puikot 3 – 4 ) 

Karstalanka on monikäyttöinen villalanka, joka soveltuu monenlaisiin käsitöihin. Parhaimmillaan karstalanka on käyttövaatteissa ja asusteissa esimerkiksi lapaset, myssyt, huivit, villapaidat ja sukat. Karstalanka pysyy ryhdikkäänä eikä nyppyynny niin herkästi.

Kudonnassa karstalankaa voi käyttää niin loimena kuin kuteenakin perinteisissä kudonnaisissa, esimerkiksi shaaleissa, sisustus- ja asustekankaissa, perinnepeittokankaissa yms. Tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia käsittelyitä. Ei koinsuojausta. Värjäämätön.

Uuden lankaerän kohdalla huomasin että vyyhtien paino vaihtelee yllättävän paljon jopa n.90-150g välillä, 120g oli uuden erän painokeskiarvo. Sen vuoksi joudun siirtymään lankojen nettimyynnissä kilohinnoitteluun ja kohonneiden kustannusten vuoksi päivittämään kaikkia hintoja:

UUSI LANKAHINNASTO:

 • Nylon vahvisteiset sukkalangat 11€/100g
 • 100% Kainuunharmas-villalangat käsinpestynä 13€/100g.
 • 100% Kainuunharmas-villalanka, pesemätön, 12€/100g.
Mustien lampaiden villoista syntyi uutta grafiitin harmaata lankaa.

Tilaus ja tiedustelut viestillä, kirsi.kujansuu@hotmail.com.

Koska vyyhtipainot vaihtelevat, on tilaajan hyvä kertoa tarvitsemansa määrä suunnilleen painona. Lähetyskulut ovat edulliset, 1-10 kpl 6,90€, yli 10 kpl 7,90€.

Tilaus toimii siten, että asiakas maksaa tuotteet Villakon tilille ja kun maksu on saapunut, lähetän paketin edullisimmalla nettipostimaksulla, joko asiakkaan toivomaan pakettiautomaattiin tai postiin. Nettipostilähetystä varten tarvitsen nimen, osoitteen ja puhelinnumeron.

Uusi erikoiserä 100% villalanka, josta 75% karitsan villaa. Elävä tummahkon harmaa sävy.