Talviterveiset!

Nyt saatiin oikein kunnon talvi ja lumesta huolimatta lampaat ovat saaneet nauttia päivittäisetä ulkoilusta. Uuhimäärä on vähentynyt ja tilalla ei ole tällä hetkellä yhtään pässiä, koska on välivuosi karitsoinnissa, jotta ehdin tehdä välillä muitakin töitä. Yhden naisen yrityksessä on aika välillä kortilla.

Postiivinen vuosi siinä mielessä takana, että suomalainen villa on saanut paljon huomiota ja sen kysyntä on myös kutomisenkin lisääntymisen myötä kasvanut huomattavasti. Kehräämöjen ruuhka on tullut tutuksi ja pieniä uusia kehräämöjä on alkanut nousta. Villankäsittelyprosessiin on alettu panostaa ja on hienoa että villa saadaan mahdollisimman hyvin hyödynnettyä. Suomalainen villa kun on niin laadukasta ominaisuuksiltaan ja kainuunharmas niistä vielä erityisen pehmeää.

Omia lankoja saa vieläkin odotella, ehkä parisen kuukautta. Kun langat on saatu myyntikuntoon, pestyä ja vyötettyä uusin vyöttein, laitan kyllä heti infoa sivuille ja someen. Taljojen kysynnässä on välillä piikkejä ja sitten taas hiljaisempaa, uusia tulee taas pian.

Karitsointitauko mahdollistaa myös sen, että on aikaa miettiä toiminnan suuntia, uusia tuotteita ja valikoiman kasvaessa myös nettikaupan kehittelyä. Kaikenlaista uutta siis ilmassa, onneksi lampaasta on moneen, eikä vain lihaksi. Mielellään alkaakin keskittyä itselleen mieluisiin asioihin, kaikkeen käsityöhön liittyvään ja lihapuoli jää vähitellen taka-alalle.

Aurinkoisia hiihtokelejä!

T.Kirsi

Talviulkoilu on uusi juttu!