Kevätkuulumisia

Hyvää Vappua!

Onkin jo korkea aika kertoa kevätkuulumisia: Helmikuun lopusta huhtikuulle syntyi yli 50 karitsaa, mikä olikin yli 10 enemmän kuin aiempina vuosina. Harmas on rotuna sikiävää sorttia ja kun n.25 lammasta saa vähintään sen 50, olen nyt vähentämässä uuhia uusien tilajärjestelyjen myötä, koska yli 50 karitsaa on vähän liikaa näihin tiloihin. Tänä vuonna ei edes tullut yhtään vitosia, kun yksi vuosi tuli kahdet, nelosia tuli nyt kahdet.

Muutama tuttipullokaritsa sai uuden kodin ja kaikki tämänvuotiset uuhkaritsat ovat myytävänä, kuten myös muutama aikuinen, jotta saan lampaat ensi talveksi sopimaan navettaan. Tänä vuonna sain ekaa kertaa toivomiani ruskeita karitsoja. Ruskean pässin pidän itselläni ja toisen ruskean uuhen. Toisella ruskealla uuhella on harmillisesti toinen silmä sokea, eikä sitä voi käyttää jalostukseen.

Kevättyöt puskevat päälle ja ovat hieman myöhässä myöhäisen Pääsiäisen vuoksi. Kerintä on käynnissä parhaillaan ja alkaa olla voiton puolella. Harjottelijoita on tulossa avuksi sopivasti kiireisimpään aikaan. Ruoho vihertää jo laitumella ja odottelen jo kovin, että saan ensin pässipojat ulos. Uuhien lankalaidun on vielä tekemättä ja uutena on myös aidattava langoin viereinen 6 ha tikkametsä, jonka vuokrasin tänä keväänä metsähallitukselta. Pääsevät lampaat mehevien metsän eväiden äärelle, kunhan tottuvat avoimen maaston jälkeen metsässäoloon.

Tilapuodin valikoima on kasvanut: Uudet langat ja taljat tulivat juuri ja valikoimat ovat nyt parhaimmillaan! Kesälauantaisin myyn lammastuotteita ym. Pertunmaan kesätorilla klo.10-13. Tilapuoti avataan aina kun olen paikalla, kysäise vaikka tekstiviestillä! Alueen Kesäelo-lehteen tulee nyt myös Villakon mainos, puotivierailijat pääsevät halutessaan tilan eläimiä katsomaan. Tervetuloa ostoksille! 

Kirsi