Syksyä 2018

 

Kuuman kesän jälkeinen syksy 2018 on ollut pitkä ja lämmin, puolet lampaista on saanut laiduntaa harvinaisen pitkään ja varsinkin pässeillä on ruokaa riittänyt uusitulla lohkolla. Astutettavat uuhet ja siitospässit tulivat sisään jo lokakuun alussa. Horisontissa alkaa kuitenkin näkyä viilenemistä ja ensimmäisiä räntäennusteita, joten tuli kiire kerätä loputkin lampaat sisälle. Tilan kanssa tekee tiukkaa, kun teurastus vähän viivästyi ja uuhiakin on hieman liikaa, mutta pian helpottaa kun teuraspässit on yksi erä uuhia lähtevät.

Lokakuussa on ollut ensimmäistä kertaa lomitusapua ja on voinut vapaammin mennä ja tulla. Syksy on ollut erityisen hektinen ja kiireinen, johtuen varmaan hellekesän aiheuttamasta seisahduksesta töiden suhteen. Siksipä tällä kertaa ei yhtään haittaa pimeän vuodenajan tuoma rauha ja hiljaisuus, vaan sitä suorastaan odottaa. Vielä on aikamoinen kerintäurakka edessä ja marraskuussa useampi teuraserä hoidettavana, mutta sitten vähän rauhottuu.. mitä nyt joulumarkkinat yms. alkavat jo siinä kohtaa kolkutella ovelle. Ei käy yrittäjällä aika pitkäksi!

Vielä on talvikurpitsaa tilapuodin hyllyt pulloillaan ja lehtikaaliakin maassa, muuten on jo sadot korjattu ja talvivalmistelut pitkällä. Parempi ollakin kun sääkartoilla näkyy jo lumihiutaleita! Mukavaa talven ja joulun odotusta!

T.Kirsi

Jättikurpitsa