Talvi tekee tuloaan..

Tilan marraskuisia kuulumisia: Viime viikolla sai jo esimakua pakkasista kun parina yönä oli alle -12. Ilokseni huomasin, että vaikka kanalaremontti ei vielä valmistunut, niin vanha eristetty hevostalli pitää sen verran lämpöä, ettei se mennyt miinukselle vielä noissa lukemissa. Kylmemmille keleille sitten jo lämmitystä suunnitteilla, ettei tarvitse kanoja navettaan siirtää. Ensi kesänä haaveilen jo maatiaistipuista ja hankin hautomakoneen, jos ei muuten ala tapahtua! Sellaista tarvitaan tietty myös tuleville Viiriäisille, jotka eivät kuulemma juuri haudo.

Liekö tilapuodin ansiota, niin syksyn ja loppukesän karitsan lihat menivät niin vauhdilla puolikkaina, ettei irtomyyntiin jäänyt kuin joitan paloja. Siksi voin nyt hyvillä mielin taas lisätä lammasmäärää, kun kylmälampolan tila tuplaantui ja laidunten uusiminenkin edistyy hitaasti, mutta varmasti.. Jouluksi säästän muutaman viulun savustettavaksi ja 3 pikkupässiä piti jättää kasvamaan, kun ovat raukat jotain ihme miniatyyrityyppiä. Luppakorva, joka syntyi heikkona rääpäleenä ja edsmenneen Ballerin-uuhen pässiveljekset – siroja kuten äitinsä, ovat nyt kaikki tehoruokinnassa ja kasvamassa helmikuun alkuun asti.

Nettisivuille tulee aika paljon nyt päivyksiä mm. tilapuotitarjonnan suhteen ja luvatut lehtiartikkelit, kun kiireisenä kesänä ei paljoa kerennyt päivittelemään. Sivuilla ohje tilauskäyntännöstä, jos haluaa tilata vähän erilaisia joululahjoja esim. Nettipostimaksulla lähetyskulut ovat edulliset  ja paketin saa lähimpään postiin tai pakettiautomaattiin toiveiden mukaan. Mukavaa talven ja joulunodotuksen aikaa! Kohta voi alkaa jo viritellä  jouluvaloja tuonne pihapiirin hämärään!

Kirsi Kujansuu